Hamsteri sopii monille lemmikiksi

Hamstereita on erilaisia, ja sen vuoksi myös niiden hoito eroaa toisistaan

15.08.2020 21.33.08
Anu Peltola
0 kommenttia

Hamsteri on ihana otus, joka sopii monille! On hyvä muistaa, että hamstereiden hoito eroaa toisistaan, sillä hamstereita on erilaisia: toiset elävät itsekseen erakkomaisesti, toisia on mahdollista pitää useampiakin.

Pääsääntöisesti hamsterit ovat helppohoitoisia lemmikkejä, eivätkä juuri vaadi seuraa. Ne ovat hämäräaktiivisia saaliseläimiä. Saaliseläimelle tyypillisesti hamstereita hoitaessa on tärkeää toimia rauhallisesti ja varovasti, jotta ne eivät säikähdä äkillisesti. 

Hamsteri on sekasyöjä, jonka ravinnon pääpaino on hamsterin täysravintopelletissä. Ruokavaliota voi täydentää sokerittomilla muroilla, leivällä ja pienellä määrällä vihanneksia ja hedelmiä. Hamstereiden hampaat kasvavat koko elinajan, joten niille on tarjottava pureskeltavaa. 

Pitopaikaksi sopii umpipohjainen terraario, jossa on hyvä ilmanvaihto. Hamsteri on varsin aktiivinen eläin, joka vaatii tekemistä. Ne nauttivat juoksupyörässä kulkemisesta, aktiiviteeteistä ja kiipeilemisestä riippumatolla. Ne nauttivat myös siisteydestä ja pesevät säännöllisesti itsensä hiekkakylvyissä. Järjestä siis hamsterillesi oma pesupaikka, ja muista vaihtaa hiekka säännöllisesti!

Autamme mielellämme hamsterin hankintaan ja hoitoon liittyvissä kysymyksissä. Meiltä löydät tilavat terraariot, mökit, tarvikkeet, laadukkaat ruuat ja herkut.

Niin ja se nimi. Hamsteri. Nämä veijarit ovat nimensä veroisia. Ne hamstraavat ruokaa ja kuljettavat sen herkissä poskipusseissaan piiloon. Söpöä!